Over Praktijk Esthetiek Huidtherapie

Huidtherapeute Suzan Langeveld - van der Velden

Mijn naam is Suzan Langeveld - van der Velden. Nadat ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste  in 2007  en de verdieping tot allround schoonheidsspecialiste in 2008 had afgerond, besloot ik dat ik me nog verder wilde ontwikkelen in de huidtherapie.

De huid heeft mij altijd gefascineerd. In de zomer van 2012 ben ik na een 4 jarige HBO- opleiding afgestudeerd als huidtherapeute aan de Hogeschool Utrecht (HU). Sinds september 2012 ben ik als Huidtherapeute werkzaam bij de Huidzorgpraktijk en de afdeling plastische chirurgie (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen) waar ik met veel plezier werk en veel ervaring heb opgedaan. Na bijna 5 jaar met elkaar samengewerkt te hebben kreeg ik de mogelijkheid om in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis aan de Polikliniek Jonkerbosch mijn eigen praktijk Esthetiek Huidtherapie te beginnen. Inmiddels zijn wij ook gevestigd aan de Polikliniek Waalsprong.

Wat Praktijk Esthetiek Huidtherapie speciaal maakt, maar ook de afdeling plastische chirurgie is de multidisciplinaire samenwerking die wij hebben met de artsen/plastisch chirurgen en medisch specialisten in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, maar ook met de fysiotherapeuten, ergotherapeuten etc. Op deze manier krijgt een patiënt de optimale nazorg die hij of zij nodig heeft. Het is een ontzettend fijne polikliniek om te werken, we hebben goed contact met elkaar en proberen allemaal wanneer nodig is mee te kijken tijdens behandelingen/consulten. Op deze manier kunnen wij een patiënt snel adviezen geven en hulp aanbieden.

Behandelingen
Binnen de huidtherapie worden paramedische en cosmetische behandelingen uitgevoerd en zouden als voor en/of na behandeling kunnen worden ingezet bij diverse behandelingen van de plastisch chirurg. Door multidisciplinair samen te werken kunnen klachten op een effectieve en efficiënte manier worden aangepakt. In mijn praktijk behandel ik veel patiënten met oedeem- en littekenproblematiek na een operatieve behandeling van kanker, met name borstkanker. De behandelingen hebben  betrekking op verschillende oedemen: voornamelijk  lymfoedeem, maar ook postoperatief oedeem, posttraumatisch oedeem, veneus oedeem, lipoedeem etc. Maar ook het behandelen van verschillende huidaandoeningen (  o.a. huidverbetering, huidveroudering, acneproblematiek, pigmentproblematiek, zonbeschadigde huid, overbeharing, rosacea, etc. ), door middel van diverse producten en behandelingen.

Visie
Ik vind het belangrijk mensen te kunnen helpen, wat te kunnen betekenen voor anderen. Als Huidtherapeute richt ik me dan ook op zowel de paramedische als de cosmetische kant van de huidtherapie en  besteed veel aandacht aan de bijkomende psychosociale gevolgen die een ziekte ( kanker ) of  huidaandoening met zich kan brengen. Ik behandel niet alleen de klacht(en) waarmee iemand komt, maar kijk naar de persoon in zijn geheel.

Kwaliteit
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici welke het kwaliteitsniveau bewaakt. Tevens volg ik erkende nascholingen en congressen om mijn kennis up-to-date te houden.

Esthetiek Huidtherapie is beoordeeld met een 9.6 op Zorgkaart Nederland

Geef ook uw waardering op de website van Zorgkaart Nederland!

Huidtherapeute Kirsten Hulsebos

Mijn naam is Kirsten Hulsebos, huidtherapeute bij Praktijk Esthetiek huidtherapie. Ik heb in 2019 de opleiding tot huidtherapeute afgerond aan de Hogeschool Utrecht (HU). Daarnaast ben ik ook schoonheidsspecialiste, deze opleiding heb ik in 2015 afgerond.

Ik vind het contact met de patiënten tijdens mijn één van de belangrijkste aspecten. Ook vind ik de diversiteit aan behandelingen in de praktijk leuk, geen dag en patiënt is het zelfde. Ik vind het belangrijk om een behandeling aan te passen aan de persoon. Dit betekend dat elke patiënt een eigen behandelplan op maat krijgt. Dit noemen ze in de medische wereld ook wel de patiënt of persoon centraal zetten. In dit proces kijk ik samen met de patiënt naar het beste behandeltraject. Daarbij is ook zelfmanagement belangrijk zodat de patiënt zich thuis zoveel mogelijk zelf kan redden in combinatie met onze hulp. Daar zet Praktijk Esthetiek Huidtherapie zich voor in!

Naast mijn werk als huidtherapeute heb ik de master innovatie zorg en welzijn (MIZW) aan de Hogeschool Utrecht (HU) afgerond. Deze master richt zich op het innoveren in de gezondheidszorg en het oplossen van praktijkproblemen. Daarom richt ik mij, naast mijn werk als huidtherapeut op het verbeteren van de (huidtherapeutische)gezondheidszorg. Tijdens deze master heb ik mij gespecialiseerd in eczeemzorg. Voor alle vragen over eczeem kunt u bij mij terecht.

Huidtherapeute Elise Kniest

Mijn naam is Elise Kniest, huidtherapeute bij Praktijk Esthetiek huidtherapie. Ik heb in 2020 de opleiding tot huidtherapeute afgerond aan de Hogeschool Utrecht (HU), nadat ik in 2015 mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste had afgerond.

Door mijn zorgzame persoonlijkheid heb ik altijd al een beroep in de zorg willen uitoefenen. Na het afronden van de opleiding schoonheidsspecialiste wist ik het zeker: de huid is mijn passie. De opleiding huidtherapie was een logisch vervolg. Ik wilde mijn kennis over niet alleen de gezonde huid, maar ook de zieke huid verbreden. Deze kennis pas ik toe in de praktijk om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Tevens hecht ik veel waarde aan het persoonlijk contact van dit beroep. Bovendien is elke doelgroep en persoon anders en dit maakt het vak uitdagend en afwisselend. Verder ben ik ook werkzaam in een cosmetische kliniek, waardoor het hele brede aspect van de Huidtherapie (zowel medisch als cosmetisch) bekend is bij mij.

Huidtherapeute Noor Bleeker

Mijn naam is Noor Bleeker, huidtherapeut bij Praktijk Esthetiek Huidtherapie. Na een ontzettend interessante en leerzame stageperiode ben ik hier als kersverse afgestudeerde huidtherapeut aan de slag gegaan.

Ik ben bij het mooie vak huidtherapie terechtgekomen toen ik communicatie studeerde en als bijbaantje bij een cosmetische kliniek ging werken. De keuze was snel gemaakt: ik stopte met mijn studie communicatie om huidtherapie te gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht, want daar lag mijn hart!

Het mooie aan dit vak vind ik de vooruitgang die ik zie bij patiënten: door middel van huidtherapeutische behandelingen een stukje kwaliteit van leven en geluk terug kunnen geven aan patiënten die soms jarenlang met een probleem rondlopen. Daarnaast is Praktijk Esthetiek Huidtherapie een bijzondere praktijk vanwege de ontzettend goede multidisciplinaire samenwerking met plastisch chirurgen en andere zorgverleners. Op deze manier kunnen wij gezamenlijk het beste behandelplan opstellen en zetten wij de patiënt op nummer 1!

Ik voer zowel medische als cosmetische behandelingen uit. Bij beiden vind ik het belangrijk om goede thuisadviezen te geven en om per patiënt individueel een behandelplan op te stellen en hierbij te kijken naar wat haalbaar is. Het voelt goed om wat te kunnen betekenen voor een ander en te merken dat een behandeling aan slaat en een patiënt tevreden de deur uit gaat.