Micro needling met de Dermapen

De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van micro needling. Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen. De Dermapen heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Bij micro needling gebruikt de huidtherapeut zeer fijne naaldjes om de lederhuid licht te beschadigen. Hierbij worden gecontroleerd microverwondingen aangebracht.  Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker wordt. Dit zorgt ervoor dat een litteken er mooier uit komt te zien.

Wat doet micro neelding voor uw huid?

1) Versteviging van de huid + vermindering reliëf

De bindweefselcellen krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u al na enkele behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.

2) Vernieuwing van de huidcellen + zuivering

Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De verdikte hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect.

3) Egalisering van de huidteint

Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender.

Wat gebeurd er na de behandeling?

Resultaat

De huid krijgt een intensieve boost en een directe opfrissing. Het eindresultaat is niet direct zichtbaar omdat de huid tijd nodig heeft om collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan een aantal weken tot aantal maanden duren en vraagt vaak meerdere behandelingen. Voor een optimaal resultaat wordt een kuur van gemiddeld 5 tot 6 behandelingen aangeraden, elke 4-6 weken. Het benodigde aantal behandelingen is afhankelijk van leeftijd, huidconditie, en de behandelindicatie.

Na de behandeling

De huid kan er na de behandeling rood uitzien. Dit effect kan tot enkele uren of dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zij niet ernstig en trekken vanzelf weer weg. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten.

Nazorg

De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van een anti-zonnebrandcrème  met een hoge spf factor ( spf 50 ).

Wanneer is micro needling toe te passen?

- Huidveroudering en huidverslapping

- Fijne lijntjes en rimpels

- Grove poriën en grove huidstructuur

- ( acne ) Littekens

- Striae en striemen

- Pigmentatieproblemen

- Algehele huidverbetering

- Alle huidtypes ( als opfrisser )

- Zonbeschadigde huid

Micro-needling kan worden gecombineerd met onze chemische peelingen voor een nog beter resultaat. Daarnaast is productadvies heel belangrijk om een goed resultaat te bereiken, maar vooral om te behouden.