CHEMISCHE PEELINGS

Er zijn veel verschillende chemische peelings, met ieder een eigen doeleinde. Peelings voor het gezicht kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan de vermindering van acne of pigmentatie. 

Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren, zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Ze hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings pakken we huidproblemen aan of verbeteren we de huidconditie.

Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Er zijn peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Voor elke huid is er een geschikte peeling.

Bij Esthetiek Huidtherapie werken we met DermaQuest peelings die qua sterkte onderverdeeld kunnen worden in oppervlakkig of medium diep. Het doel waarbij de peelings worden ingezet kan dan ook variëren van het verfrissen van de huid tot het corrigeren van de huid tot in de diepere huidlagen. De peelings van DermaQuest bestaan allemaal uit een combinatie van verschillende ingrediënten, met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Door de verschillende ingrediënten in te zetten kunnen huidproblemen effectief en efficiënt worden aangepakt.

Welke peelings zijn er?

Peelings variëren in sterkte: van milde peelings die verbetering brengen en slechts een korte herstelperiode hebben, tot diepe peelings die zeer duidelijk resultaat laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben. Bij elke peeling wordt de huid sterker, daarom is het mogelijk om de intensiteit van de peeling geleidelijk op te voeren.

Tijdens een intakegesprek brengt de huidtherapeut samen met u uw huidconditie in kaarten bepaalt vervolgens welke peeling voor uw huid het best van toepassing is en aan uw wensen voldoet.

Oppervlakkige peelings

Primery Pumpkin Resurfacer + Power Pumpkin Resurfacer
De Primery Pumpkin Resurfacer werkt onder andere op basis van pompoen enzymen. Deze enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen in de opperhuid. Tevens werkt het als één van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. De Alpha Hydroxy zuren en Beta Hydroxy zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt.*

De Primery Pumpkin Resurfacer is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij:

 • Anti-aging
 • Acne
 • Pigmentatie

 Mango Bright Resurfacer
De Mango Bright Resurfacer werkt op basis van melkzuur. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling is dan ook uitermate geschikt voor donkere huidtypen.

De Mango Bright Resurfacer is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij:

 • Pigmentatie
 • Gevoelige huid

Glycolic Acid Resurfacer 70%
De Glycolic Acid Resurfacer werkt op basis van Glycolzuur. Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet, maar komt ook voor in suikerbieten en in vruchten zoals ananas, meloen en onrijpe druiven. Glycolzuur heeft een diepe penetratie door de kleine moleculaire structuur. Dit zuur stimuleert de celdeling, zorgt voor dermale hydratatie, pakt zonbeschadiging aan, werkt comedonen naar buiten en verbetert de teint.* Kortom, een peeling die door zijn brede werking een voordeel biedt voor ieder huidtype.

De Glycolic Acid Resurfacer kan worden ingezet bij:

 • Anti-aging
 • Acne
 • Pigmentatie

Salicylic Resurfacer 20% + Salicylic Acid Peel 30%
De Salicylic Resurfacer werkt op basis van salicylzuur. Salicylzuur is van nature aanwezig in bergthee en suikerberk. Salicylzuur is een Beta Hydroxy Acid die keratolytisch (ontschilferend effect, de hoornhuid wordt verweekt) werkt op het huidoppervlak. Tevens draagt het bij aan een betere opname van ingrediënten. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en voornamelijk voor een vette, ontstoken acne huid door de talgoplossende werking van Salicylzuur.

De Salicylic Resurfacer kan worden ingezet bij:

 • Vette huiden
 • Acne

Medium peelings

Modified Jessner
Deze DermaQuest peeling is uitermate geschikt voor milde tot zeer ernstige acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen of is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype. Dit type peel verbetert de algehele kwaliteit van de huid.*

De Modified Jessener kan worden ingezet bij:

 • Alle vormen van acne
 • Anti-aging
 • Diepere pigmentatie

TCA/Salicylic Peel
Trichlorazijnzuur (TCA) is een organisch zuur. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en werkt mede door het huidoppervlak te egaliseren. Nadat de huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit.*

De TCA/Salicylic peel kan worden ingezet bij:

 • (acne) littekens
 • Anti-aging
 • Diepere pigmentatie
 • Grove poriën

Kuurvorm
Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere DermaQuest peelings te ondergaan. Afhankelijk van het type peeling en de huidklacht(en) worden gemiddeld 3 tot 6 peelings aangeraden. Het aantal weken tussen iedere peeling kan variëren van 2 tot 3 weken.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voorbehandeling

Om de best mogelijke resultaten te behalen, is een goede voorbereiding van de huid op de peeling erg belangrijk. Producten kunnen bijdragen aan een nog beter resultaat. Producten kunnen bij pigment de pigmentcellen tot rust brengen, waardoor het risico op pigmentverschuivingen en ontwikkeling van nieuwe pigmentvlekken minimaal is. Bij acne kunnen antibacteriële ingrediënten de huid rustiger houden. Bij huidveroudering zullen een combinatie van retinol en peptiden een versterkende werking op de vele huidlagen van de huid hebben. Collageen en elastine worden gestimuleerd, waardoor de huid verstevigt en fijne lijntjes minder zichtbaar zijn.

De behandeling

De huidtherapeut start met het reinigen van de huid en brengt een speciale lotion aan. Vervolgens brengt zij de peeling in meerdere lagen aan met een kwast of met gazen. Na het aanbrengen van de peeling zult u een paar minuten een wat branderig gevoel hebben. Dit is snel weer over zodra de peeling verwijderd is. Met behulp van koude compressen neutraliseert de huidtherapeut de peeling. Optioneel brengt zij Retinol aan om het effect te versterken en het afschilferingsproces te versnellen. Tot slot verzorgt zij de huid met nabehandelingscrème en zonnebrandcrème.

Na de behandeling

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen.

De mate van reactie is afhankelijk van de soort peeling en intensiteit. Bij de intensievere peelings ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Dit is een normale reactie; oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van het peelingproces en absoluut niet aan losse vellen te trekken of te pulken.

U dient 48 uur na de peeling zon, zweten, zware inspanning, hete baden, douches, sauna en haarkleuring te vermijden. Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger tijdens en na de gehele kuur om pigmentvlekken te voorkomen. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producen volgens voorgeschreven werkwijze.

Te verwachten resultaat

Peelings maken de huid zachter, egaler en gladder. Ze voorkomen de vorming van mee-eters en puistjes en zorgen voor verhoging van de opname van thuisverzorgingsproducten.

Aantal benodigde behandelingen

Voor het beste resultaat adviseren we de peelings in een kuur van in ieder geval 6 behandelingen te volgen, elke 2-4 weken. Bij elke behandeling ziet u vooruitgang. U bepaalt uiteindelijk zelf hoeveel behandelingen u wilt ondergaan. Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat de huid te laten peelen door de huidtherapeut.

Behandelfrequentie

Tussen de niveau 1 peelings en niveau 2 peelings zit een periode van 2 tot 3 weken. Een niveau 3 peeling kan elke 4 tot 5 weken toegepast worden.