LASERTHERAPIE ONTHAREN

Overmatige en ongewenste haargroei kan heel lastig zijn. Met lasertherapie ontharen kan lichaamshaar en gezichtshaar worden verwijderd. 

Erfelijke aanleg, hormoonhuishouding, leeftijd en medicijngebruik kunnen leiden tot overbeharing en haargroei op ongewenste plekken en bepalen de dikte, lengte, kleur en groei van het haar. Over het algemeen wordt haar dat sterk opvalt als niet wenselijk ervaren. Bij overmatige haargroei onderscheiden we twee vormen: Er zijn verschillende behandelmethoden om ongewenste haargroei te verwijderen. Eén methode die voor alle huidtypen en haarkleuren optimaal is bestaat niet. Huidkleur, haarkleur, haardikte en diepte van de haarfollikel zijn belangrijke factoren bij de keuze voor een behandelmethode.

Wat is Harmony XL ontharen?


De Harmony XL is het meest geavanceerde en innovatieve behandelplatform voor laser- en lichtbehandeling van huidproblemen in de wereld. De Harmony XL wordt gebruikt voor het verwijderen van ongewenste haargroei. Om een stabiel effect op de lange termijn te verkrijgen en is uitgerust met twee betrouwbare lasers met het gepatenteerde ontwerp van het gerenommeerde bedrijf Alma Lasers.

De Harmony XL zendt lichtpulsen uit met een zeer hoge energiewaarde. De energie (licht) wordt via de kop van de flitslamp afgegeven aan de huid en omgezet in warmte. Een ingebouwd koelsysteem koelt de bovenste huidlaag (epidermale laag) continu, waardoor verbranding wordt voorkomen. Afhankelijk van uw indicatie zijn meerdere behandelingen nodig. Het apparaat heeft twee standen:

  • HR-stand, geschikt voor huidtype I t/m III Met deze stand wordt traditioneel behandeld, waarbij de lichtpulsen kunnen variëren in breedte, snelheid en energiewaarde.
  • SHR-stand, geschikt voor alle huidtypes (vooral vanaf huidtype IV) Met deze stand kan vrijwel pijnloos worden onthaard. Door te werken met een lagere energiewaarde maar meer flitsen per seconde wordt het bloedvaatje naar het haarfollikel niet in één maar meerdere lichtpulsen gesloten. Net zo effectief als de HR-methode maar minder pijnlijk. De SHR-methode duurt langer (zijn vaak meer behandelingen nodig), gebruikt meer lichtpulsen en is daardoor iets duurder.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voor de behandeling

  • Tijdens het eerste consult stellen wij een behandelplan op met daarin een schatting van het aantal behandelsessies dat u nodig heeft (minimaal 10).
  • Voorafgaand aan uw eerste behandeling mag u minimaal 6 tot 8 weken niet in de zon of onder de zonnebank zijn geweest. Minimaal 1 week voor de behandeling mag u geen bruin-zonder-zon product gebruiken.
  • Voorafgaand en tijdens de behandeling zijn epileren en harsen niet toegestaan. Scheren mag wel.
  • Vergeet niet het getekende toestemmingsformulier in te leveren. Zonder dit formulier kan de behandeling niet doorgaan.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om op de lange termijn alle haargroei te verwijderen. Dit komt omdat alleen haren in de groeifase kunnen worden verwijderd en niet alle haren zich tegelijk in de groeifase bevinden.
Na elke behandeling vermindert de haargroei. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de hormoonhuishouding, haarkleur en haartype, huidtype en huidskleur en de zone op het lichaam.
De haargroeicyclus kent drie fasen:

  1. Anageen (groeifase, het haar zit vast aan de follikel)
  2. Catageen (overgang, het haar maakt zich los van de follikel)
  3. Telogeen (slapend, het haar is los van de follikel).

Alleen tijdens anagene fase kan de energie via het haartje naar de follikel worden geleid en worden vernietigd. Als de follikel vernietigd is kan er geen haar meer in groeien. Na de geboorte maakt het lichaam geen nieuwe haarfollikels meer aan. Eenmaal weg is altijd weg. Maar onder invloed van hormonen kunnen nieuwe haren ontstaan.

Haren in de groeifase kunnen dus worden uitgeschakeld. Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase naar de overgangsfase en verder gaan naar de rustfase. Uiteindelijk worden deze uitgestoten op het moment dat de groeicellen een nieuwe haar produceren. Om alle haren uit te schakelen zijn er dus meerdere behandelingen nodig.

Afhankelijk van deze factoren volstaan, onder normale omstandigheden, gemiddeld zes tot tien behandelingen (afhankelijk van welke methode). De interval tussen de behandelingen varieert, afhankelijk van het te behandelen gebied en de fysiologische aspecten van vier tot tien weken.